Program för hösten 2018

Efter denna varma, torra sommar är det snart höst när vi kan ta hand om det som trots allt har mognat på åkrarna och i trädgårdarna.  Nu är det även dags för Aktiva Seniorers månadsmöten och andra aktiviteter.  På nästa sida kan du se vad som händer i höst. 

Månadsmötena kommer att vara i träffpunkt Ranten, Järnvägsgatan 10, Falköping.  För att vi skall veta hur många som kommer är det viktigt att du anmäler dig.

Trots att det hela tiden tillkommer nya pensionärer är det svårt att få nya medlemmar till Aktiva Seniorer, Falköping.  Vad göra??  Frågan kommer att diskuteras under hösten.

Programmet skall kanske göras mer omväxlande och tilltalande? Kom med förslag.   Studiecirklar kan ordnas genom Vuxenskolan.  Studiebesök på företag och hos myndigheter kan ordnas.   Nästan allt går att ordna.   Hör av dig till någon i styrelsen.

Höstens studiebesök är hos PR Slamsugning AB, ett företag med många olika projekt.

Tisdagen den 30 oktober är det åter dags för resan till Vara Konserthus, då vi först äter en lunch och sedan ser föreställningen "Säg Algots det räcker".   Det är en fristående uppföljare till bland annat "Myggjagare & Näbbstövlar".  En härlig nostalgishow med ett pärlband av slagdängor och nostalgiminnen från 50- och 60-talet.

På hemsidan, adressen är falkoping.aktivaseniorer.com, kan du finna det som händer hos Aktiva Seniorer, Falköping, under hösten.  Som vanligt annonseras det även i Falköpings Tidning fredagen före månadsmötet. 

Aktiva Seniorer, Falköping, tillhör studieförbundet Vuxenskolan.   

Varmt välkomna till höstens aktiviteter.

Tag gärna med någon vän.

Styrelsen genom

Gunnar Hedberg

Månadsmöten

Andra tisdagen i månaderna september, oktober, november och december, oftast kl. 15.00, men i december kl. 14.00

Lokal:   Träffpunkt Ranten, Järnvägsgatan 10, om inte annat anges.

Tisdagen den 11 september

Folke Elbornsson i full frihet

Tisdagen den 9 oktober

Information mm angående kommunens planer avseende bostäder för äldre

Tisdagen den 13 november

"Galapagosöarna, öarna som förändrade världen". Jan-Eric Fasth berättar om resan till öarna.

Tisdagen den 11 december OBS kl. 14.00

Luciafirande


OBS
! Glöm inte att anmäla att du kommer.  Anmälan görs till Gunnel Molin eller till Gunnar Hedberg, telefonnummer och mail-adress

Gunnel   telefon 0515 13718    eller   0703 355053   mail  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gunnar  telefon  0500 417336  eller  0706 532777    mail  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Företagsbesök

Tisdagen den 25 september

Besök hos PR Slamsugning AB,  Mossvägen 39,  Falköping.  Samling kl.14.00 hos företaget

Teaterbesök

Tisdagen den 30 oktober

Lunchföreställning Vara konserthus "Säg Algots det räcker"

Har hoppats på 25 biljetter men har bara fått 12 till föreställningen, som börjar kl. 12.30, servering av lunch, bestående av paj, sallad, bröd, dricka & kaffe, från kl. 11.30.   Alla biljetter är bokade.

Onsdagen den 28 november

Lunchföreställning Vara konserthus "Evert Taube, jorden runt och hem igen"  med Charlotta Sairio och Klas-Henrik Hörngren.

Vi får höra visor som alla känner igen.  Charlotta berättar om Evert och hans färgsprakande liv, om kvinnorna och kärleken, om verklighet och konst och blandar dråpliga visor med vackra sånger, humor med stor musikalisk bredd med lyrisk finstämdhet.

Har bokat 20 biljetter till föreställningen, som börjar kl. 12.30, servering av lunch, bestående av paj, sallad, bröd, dricka & kaffe, från kl. 11.30.

Först till kvarn gäller.

Samling Fredriksbergskyrkans parkering kl. 10.45 för avresa med buss, Vartofta Buss.

Om alla biljetter går åt blir priset 350 kr.  I priset ingår lunchen, föreställningen och bussresan.  Anmälan, som är bindande, görs till Gunnel eller till Gunnar senast den 25 oktober 2018.   Betalning sker till plusgirokonto 16 90 27-0   Aktiva Seniorer i Falköping.  Glöm inte att ange ditt namn på talongen.

 

Allt i samarbete med  studieförbundet Vuxenskolan, Falköping.

Välkomna till vårens aktiviteter